Skriv ut
Thomas Bickhardt er
fød 1963 i Tyskland men bor i Norge siden 1998.
Han er utdannet sjøman og har etterpå godt på Universitet i Hamburg. Han avsluttet her med en Dipl. i Psykologi.
Fotograferingen ligger i familien og han fikk sitt første kamera med 13 år. Siden har han fotografert hele sin ungdom å fikk sitt første oppdrag med 23 år.
Senere var han gjennom venner nær knyttet til den profilerte fotostudioen i Hamburg, Studio Bindseil.
Med komersiellt fotografering begynnte han da han overtok Kråkenes fyr i Vågsøy kommune i 1994. For markedsføring fotograferte han mye kystlandskapet og mennesker rund Stadlandet. Dette resulterte senere i hans første bok som han lagde samen med NRK jornalisten Øystein Rakkenes i 2001.

Ekstreme situasjoner spesiellt knyttet til sjøen har alltid våre hans store inspirasjon. Det begynnte med fotografering på en langtur på den siste fraktgående seilskyten i Europa " Undine " hvor han tok spaktakulære stormbilder. Gjennom sin tid som turisvert på Kråkenes fyr, fotograferte han storm med mye tid som er en krevende prosess.
Ekstremvær-fotograferingen spisset seg til en ny høydepunkt i den nyeste boken " Storm ved Stad " som kom ut i 2007. Her er stormen selv tema for første gang.
 
Siste boken " Panorama Nordfjord " kom ut i 2009 med et opplag på 3.500. For første gang er det nesten en ren fotobok Thomas har laget.
 
I den nye studio-gallerien BickBlikk er det etablert et fotowerksted i Selje som samtidig fungere som galleri. Den åpner 2010.  

 
tom.jpg